Meeresfrüchte thailändisch * Trying to cook with bilimbi

bili2.jpgInspiriert von The Art and Science to Cook mit dem Bilimbi thailändische Gürkchen Rezept, bin ich in unseren Asianmarkt gegangen und habe diese Früchte frisch erstanden. Es sollen thailändischen Melonen sein und sie sollen sehr bitter schmecken. Stimmt!!
Inspired by The Art and Science to Cook with this Bilimbi bilimbi recipe I went to our Asian store and bought these fresh fruits. They told me they could be eaten raw or cooked but tasted bitter. Indeed they do!!
bil1.jpgMeeresfrüchte thailändisch
Zutaten:
2 Sepia
500 g Krabben
Paste herstellen aus:
Zitronengras
1 Schalotten
1 Knoblauchzehe
2 getr. Chilies
1 Prise Cumin
(1 Prise Tumeric) habe ich nicht
1 Tl Korianderkörner
1/2 Tl Pfeffer
Den Sepia und die Krabben in 2 Tl der Paste 30 Minuten marinieren.
1 Schalotte
3 Limettenblätter
6 frische Okraschoten
3 Bilimbis bzw. das was ich dafür gehalten habe
Zubereitung:
Die Paste im Cutter zubereiten und 2 Tl davon als Marinade verwenden.
Die Schalotte würfeln und mit den Limettenblättern und Gemüse anbraten und ablöschen, sobald die Schlotten glasig sind. 0,25 l Wasser zugeben, dass die Okraschoten bedeckt sind und köcheln lassen. Wenn die Flüssigkeit reduziert ist, Gemüse aus der Pfanne nehmen und beiseite stellen. Wenig Öl in die Pfanne geben und die Meerestiere bei großer Hitze kurz anbraten. Wenn die Krabben rot sind, ist auch der Sepia weich. Gemüse in die Pfanne geben und durchschwenken. Sofort servieren.
Dazu passt Reis.
Guten Appetit!
bili.jpgCrabs and sepia thai style
Ingredients:
2 sepia
500 g crabs for but not precooked
For the paste:
1 shallot
1 garlic clove
lemongrass
2 dried chilies
a bit cumin
a bit tumeric which I didn´t have
1 tsp cilantro seeds
1/2 tsp pepper seeds
Marinate sepia and crabs 30 minutes using 2 tsp of the paste.
1 Shallot
3 line leaves
6 okra
3 bilimbis (what I thought they were)
oil
Preparation:
Using a cutter prepare the paste. Marinate the seafood.
Slice shallot in thin sieces. Heat a pan and stir fry shallot, and the veggies. When shallot turns golden add 0,25l water and let simmer till most of the water is absorbed. Give these into a bowl and stir fry seafood in little oil for a short while. When the crabs turn red, the sepia is ready. Give all to the veggies, mix and serve immediately.
You can serve rice as a side dish.
Enjoy!!

One Response to “Meeresfrüchte thailändisch * Trying to cook with bilimbi”

  1. Pepy Says:

    I have mentioned on your reply the one that you bought it wasn’t bilimbi. It’s a bitter melon which is totally different. Bitter melon is very bitter, you have to add salt, toast and squeeze a bit with your hand until wilted. The purpose of that method is to reduce the bitterness. 🙂
    Hi Pepy,
    Thanks for your advice, and next time I´ll be prepared. But nevertheless the paste was delicious and I´ll do it more often.🙂
    Helene


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: