karamelisierte Rote Beete * sugared beetroot

rotebeete1.jpgAngeregt durch die Hinweise hier habe ich rote Beete und Maronen gebacken und dann in gesüßtem Orangensaft gekocht. Dazu noch einige Maronen geschält.
Zutaten:
2 rote Beete
250 g Maronen
1 Orange
3 Würfel Zucker
Zubereitung:
Die roten Beete und die Maronen in eine Auflaufform geben und bei 200° backen. Vorsicht! Maronen platzen und dann sieht der Backofen entsprechend aus, deshalb abdecken!
Abkühlen lassen. Rote Beete schälen und in dünne Scheiben schneiden. Orange auspressen und mit Zucker erhitzen, rote Beete zufügen und so lange kochen, bis die Flüssigkeit aufgenommen worden ist. Mit geschälten Maronen bestreuen. Warm oder kalt servieren.
Guten Appetit!
Inspired by a recipe here I bought beetroot to try sugared beetroot with chestnuts.
Ingredients:
2 beetroots
250 g chestnuts
1 orange
3 cubes sugar
Preparation:
Give beetroots and chestnuts in a baking form and cover chstnuts! Bake in the oven for about 30 minutes to an hour depending on the size of the beetroot. Cool down. Peel beetroot and cut in thin slices. Peel chestnuts and leave them alone. Press orange juice in a pot and heat with sugar, add beetroot and let them swallow up all liquid. Arange in a bowl adding chestnuts.
Enjoy warm or cold!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: