MoH 6 marinierte Auberginen und Zucchini * marinated eggplant and gourgette

Thema des Monats bei Matter of Heart ist Grillen. Gastgeberin ist Joana von Joana´s Food.

Theme of this month´s Matter of Heart is grilling. This month Joana from Joana´s Food will do the round up for us.


In meinem Garten steht ein selbst-
gezogener Mirabellen-
baum. In diesem Jahr regten die sehr reifen Früchte mich zu einer Marinade an.
Zutaten:
1 Aubergine
1 Zucchini
eine Handvoll Mirabellen
Knoblauch
Ysop
Estragon
Salz, Pfeffer
Zubereitung:
Die Mirabellen entkernen und mit den Kräutern, Knoblauch und Gewürzen fein hacken. Aubergine und Zucchini halbieren, kreuzweise tief einschneiden und die Mariande großzügig darauf verteilen. Eine Stunde ziehen lassen. Auf den Grill legen und goldbraun backen. Leider habe ich vom Ergebnis kein Foto, sie waren zu schnell gegessen.

Marinade for eggplant and gourgette
In my garden is a mirabelle tree, grow by itself. The fruits inspired me to this delicious marinade.
Ingredients:
1 eggplant
1 gourgette
a handful of ripest mirabelle plums
1 clove of garlic
ysop
tarragon
salt, pepper
Preparation:
Get rid of seeds and cut fruit, herbs, garlic into tiniest pieces. Cut eggplant and gourgette to halves. Cut deep crosswise lines into the halves, spread marinade over them and let rest at least for an hour. Grill until soft and golden brown. Sorry no foto of them, they were gone immediately.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: