Rote Beete trifft Spargel * Red beeds meet asparagus


Inspiriert vom Rote Beete Salat aus Österreich, habe ich mich an die jungen rote Beete erinnert und sie neu kombiniert. Spargel trifft rote Beete und Schnittlauch. Es ist köstlich.
Zubereitung:
Spargel schälen und im Wasserdampf garen.
Rote Beete im Backofen garen, wie hier beschrieben.
Aus Olivenöl und Weißweinessig eine Vinaigrette zaubern, mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Schnittlauchröhrchen über Spargel und Rote Beete verteilen.
Guten Appetit!
Weitere Rezepte mit Roten Beeten: Rote Beete Gnocchi
rote Beete Ziegenkäse Bruschetta
Salat mit jungen rote Beete Blättern und Anchovis
Inswpired by a beetroot salad from Austria I decided to try a new recipe with asparagus.
Preparation
Peel and cook asparagus over boiling water, bake beetroots as done here. Peel and mince beetroot, create a vinaigrette using olive oil and white vinegar. Arrange asparagus and beetroot seperately avoiding reddening of the asparagus. Create a link between the two using chives and enjoy a new taste.
More beetroot recipes: beetroot gnocchi
beetroot goat cheese bruschetta
Salad of young beetroot leaves and anchovis

One Response to “Rote Beete trifft Spargel * Red beeds meet asparagus”

  1. katiez Says:

    What a pretty salad! The white asparagus looks perfect with it!
    I keep forgetting to buy beetroot when I see it. I love it like this with a vinaigrette.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: