Mandelhörnchen griechisch – Kourabiedes

Danke an Kalofagas für das Rezept.
Thanks to Kalofagas for the recipe. The English version is his, so I do here the German version. But some general information. I change the recipe a little, using 100 g almonds very finely chopped and 400 g flavour.

The taste of the roasted almonds was new to me but I do like it. My family appreciates them so much I have to hide them!!

kipfel.jpgZutaten:
250 g Butter
100 g Zucker
2 Eigelb
100 g gemahlene Mandeln
100 g geröstete Mandelsplitter
1 geh. Tl Backpulver
400 g Mehl
kipferl.jpgZubereitung:
Die Zutaten nacheinander zu einem Mürbeteig kneten. Zuerst Eier und Zucker, dann Eier und Butter vermengen und alles mit den Mandeln, Backpulver und Mehl verarbeiten. Zuletzt die Mandelsplitter einarbeiten. Das klappt am Besten in kleinen Portionen.
Aus dem Teig walnußgroße Stücke abtrennen und zu Sicheln formen. Auf ein Backblech legen und bei 175° 20-30 Minuten backen, je nach Größe und Bräunungsgrad.
Meine Kipferl haben ich einmal unbehandelt, die zweiten mit Puderzucker bestäubt und die dritte Portion mit Puderzucker Kakao Gemisch bestäubt.
Guten Appetit!
Vor Weihnachten von Kinderhänden fern halten!!

About these ads

One Response to “Mandelhörnchen griechisch – Kourabiedes”

  1. Peter Says:

    Helene, I’m so pleased that your family are enjoying them!

    From my kitchen to yours, Merry Christmas!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: